Spring Forest Qigong

Master Chunyi Lin:
“A healer in every family and a world without pain”

Het ultieme doel van het beoefenen van Qigong is u te helpen gezondheid, een aangenaam gevoel en fitheid te verkrijgen en een leven zonder pijn te leiden. Geconfronteerd met een ernstige ziekte klinkt dit bijna als een onhaalbaar doel. Toch is het mogelijk middels vrij eenvoudige oefeningen uw gezondheid te verbeteren.
Zelfs in de reguliere westerse medische wetenschap wordt tegenwoordig over de ‘body/mind connection’ gesproken en kunt u in sommige ziekenhuizen een ‘mindfullness’ of anderszins ontspannende begeleiding krijgen, of een verwijzing naar een goede complementaire therapeut; en dat is fantastisch!

Wees realistisch, vooral als u nu ziek, minder gezond bent: net zoals het u tijd heeft gekost om uit balans te raken zal het u tijd kosten om weer in balans te komen; om anders met uzelf om te gaan.

Uit eigen ervaring, en velen met mij kunnen dit zeggen, dat vooral door de confrontatie met een levensbedreigende ziekte, u een nieuwe fase in uw leven in gaat die u achteraf gezien misschien niet had willen missen.

U wordt min of meer gedwongen om te kijken waar uw prioriteiten liggen, en dat kan niet anders zijn dan: bij uzelf!

U kunt immers alleen goed voor een ander zorgen als u goed voor uzelf zorgt. 

Ga bv leren om hulp te vragen (terwijl u altijd voor uw gezin of anderen klaar stond), grenzen aangeven (terwijl u bekend staat als altijd beschikbaar om een luisterend oor te bieden of even in te springen als een collega ziek is). Vooral bij een ziekte als kanker hebben we te maken met ‘iets dat letterlijk uit de hand loopt’: cellen die zich grenzeloos gaan gedragen, zomaar hun eigenwijze gang gaan.

Bij een ernstige ziekte, oververmoeidheid of bv een burn-out komt het op volhouden aan bij uw besluit te blijven gezond te willen worden en te blijven, kort om: ‘Binnen uw mogelijkheden beter in uw vel te zitten’.
Activiteiten in uw dagelijkse routine opneemt die uw zelfhelend vermogens activeren.

Spring Forest Qigong biedt hiervoor een prachtig, gestructureerd programma wat direct al werkt door eenvoudigweg met uw ademhaling te beginnen. Adem gezondheid in vanuit een ‘kosmische bron’, adem pijn, ziekte uit als vlinders die uw ongewenste lading meenemen terug naar het universum.

Ik kan u daarbij helpen en werk ook met ondersteunende healing-technieken, maar nogmaals:
U moet vooral tijd vrij maken om aandacht aan uzelf te geven en de oefeningen die zo helder beschreven staan in de boeken van Qigong Master Chunyi Lin te gaan doen.
Hiervoor zijn begeleidende cd’s te bestellen bij het Spring Forest Qigong Centrum in Kwadijk dat onder de bezielende leiding van Marcelle ook cursussen verzorgd. Een echte aanrader!

Level One for Health, with Master Chunyi Lin
Level Two for healing, with Master Chunyi Lin
Level Three for advanced Energy Development
Five Elements healing Movements
& gedeeltelijk op facebook gratis te volgen

– isbn 0-9740944-7-1
– isbn 0-9740944-8-X
– isbn 0-9740944-6-3
– isbn 978-1-943606-00-9